Ημερολόγιο    Ο Καιρός
Εκπαιδευτικές ψηφιακές πηγές
..............................................................
 

 diagonisma.gr http://diagonisma.gr/ Περιηγηθείτε σε μία από τις μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων με παλιά διαγωνίσματα, τεστ και θέματα εξετάσεων. 

 free ebooks http://www.free-ebooks.gr/gr/index.php η μεγαλύτερη δωρεάν ηλεκτρονική βιβλιοθήκη της Ελλάδας! Εδώ θα βρείτε σχολικά βοηθήματα για την μέση εκπαίδευση

 Free-ebooks.gr http://www.free-ebooks.gr/   ελληνική ηλεκτρονική βιβλιοθήκη για σχολικά βιβλία και  βοηθήματα. Το Ανθολόγιο, τα Αρχαία Ελληνικά, η Φυσική και δεκάδες ακόμη εγχειρίδια σας περιμένουν να τα διαβάσετε online και να τα αποθηκεύσετε στον σκληρό σας δίσκο σε μορφή PTF. Μαζί και πολλά εξωσχολικά, λογοτεχνικά ή επιστημονικά βιβλία. 

 Internet Polyglot http://www. internetpoly glot.com/ Το Internet Polyglot είναι ένας χώρος δωρεάν εκμάθησης ξένων γλωσσών μέσω διαδικτύου όπου μπορεί κανείς να μάθει τα βασικά μιας ξένης γλώσσας αφιερώνοντας μερικές ώρες, όταν και όποτε μπορεί ή να εξασκήσει και να ξαναθυμηθεί τα όσα ήδη ξέρει και να τα βελτιώσει. Η εκμάθηση της ξένης γλώσσας γίνεται παιχνίδι, τόσο για εσάς όσο και για τους φίλους σας. 

 ischool http://ischool.e-steki.gr/ Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 54,114 εγγεγραμμένα μέλη και 1,621,865 μηνύματα σε 33,125 θέματα. Εκπαιδευτική κοινότητα για μαθητές και καθηγητές γυμνασίου και λυκείου ( δευτεροβάθμια εκπαίδευση) Το e-steki είναι ένας χώρος ηλεκτρονικής συνάντησης μαθητών και φοιτητών. Ανταλλάξτε απόψεις, καταθέστε τις εμπειρίες σας, δώστε και πάρτε συμβουλές και λύστε όλες σας τις απορίες.

 Learn english kids http://learnenglishkids.britishcouncil.org/en Μια εναλλακτική για να αποφύγετε τα φροντιστήρια με ό,τι αυτό συνεπάγεται (χρήμα και διαδρομές) και με την προϋπόθεση πως έχετε ελεύθερο χρόνο, είναι να ξεκινήσετε οι ίδιοι να μαθαίνετε αγγλικά στα μικρά σας. Ο συγκεκριμένος ιστότοπος έχει το κύρος και την εποπτεία του Βρετανικού Συμβουλίου (British Council) και είναι ιδανικός για να μάθουν τα πιτσιρίκια σωστά τη γλώσσα εύκολα και γρήγορα.

 On-line μαθήματα http://www.pe.sch.gr/lekkas/ergasies/online/ Βρείτε εδώ συγκεντρωμένα δωρεάν μαθήματα και των τριών βαθμίδων της εκπαίδευσης. Μια προσπάθεια για τη λειτουργία των σχολικών εργαστηρίων 

 Online φροντιστήριο  http://www.frodistirio.gr/ Πρόκειται για ένα καινοτόμο site, στο οποίο εκτός από απαντήσεις σε όλα τα θέματα των σχολικών βιβλίων, θα βρείτε περαιτέρω θεωρία, λεπτομερή μεθοδολογία για τη λύση ασκήσεων και προβλημάτων σε συνδυασμό με υποδειγματικά λυμένες ασκήσεις και προβλήματα, επιπλέον ασκήσεις για εξάσκηση κ.ά. Ένα διαδικτυακό δωρεάν φροντιστήριο που λειτουργεί από το 2000 προς όφελος μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου. Η ιστοσελίδα λειτουργεί χάρη σε ομάδα εκπαιδευτικών που καταθέτουν ανιδιοτελώς την πείρα τους μαζί με σημειώσεις online.

 Saferinternet http://www.saferinternet.gr/ Η ιστοσελίδα της Δράσης Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου υπό την αιγίδα της Ε.Ε. έχει φτιαχτεί για να βοηθήσει τους μαθητές να χαρούν το Ιντερνετ με ασφάλεια. Στον ιστοχώρο μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες, ειδήσεις και συμβουλές σε σχέση με την ορθή και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου, και άλλων διαδραστικών τεχνολογιών από τα παιδιά και τους εφήβους. 

 SCH http://www.sch.gr/  Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο που ενώνει εκατοντάδες σχολεία και προσφέρει χρήσιμες υπηρεσίες στους μαθητές. Έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως ένα αξιόλογο εκπαιδευτικό δίκτυο που προάγει την αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην ελληνική εκπαίδευση. 

 school.gr http://www.school.gr/  ηλεκτρονικό σχολείο εκπαιδευτική πύλη για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

 Schooligans http://www.theschooligans.gr/ Το επίσημο site του περιοδικού Schooligans το οποιο διαθέτει ένα ζωηρό φόρουμ συζητήσεων για θέματα σχολικά, μουσικά και πολλά άλλα. Όλα όσα θέλατε να μάθετε για τα δικαιώματά σας στο σχολείο και δεν σας είπε ποτέ κανείς! 

 Skool.gr www.skoool.gr Ενδιαφέρον δωρεάν πρόγραμμα που προσφέρει μια σειρά παραδόσεων, μαθημάτων και ασκήσεων που θα βοηθήσουν τα παιδιά να προετοιμαστούν για τις σχολικές υποχρεώσεις τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 Ασκήσεις On line http://11dim-evosm.thess.sch.gr/online.htm Μια ιστοσελίδα του 11ο Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου με ασκήσεις πάνω σε θέματα Γλώσσα, Μαθηματικά, Ιστορία, Φυσικές Επιστήμες και Αγγλικά, από... τη θεωρία στην πράξη, δηλαδή στις ασκήσεις που περιέχονται στην κάθε ενότητα! 

 Ελληνική Πύλη Παιδείας http://www.eduportal.gr/  Το eduportal.gr είναι ελεύθερο, δωρεάν και ανοιχτό σε όλες τις βαθμίδες. Η Ελληνική Πύλη της Παιδείας κρύβει μέσα της πλουσιότατο εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Δωρεάν για όλους τους χρήστες, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές Θα βρείτε, επίσης, κατάλογο σχολικών εργασιών (διαθεματικές, συνθετικές, εκπαιδευτικών, ευρωπαϊκών προγραμμάτων), ενώ έχετε τη δυνατότητα να καταχωρίσετε και τη δική σας εργασία. Απαιτείται δωρεάν εγγραφή.

   Αλλαγή ωραρίου
Νεο διαμορφωμένο ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης
Ταξίδι στον κόσμο των βιβλίων
Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και νέους
 

Διαβάστε όλα τα νέα μας
 
 
 (c) Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίου Αθανασίου  Designed and Developed by eBOS Technologies Ltd
powered by WiseBOS CMS